Årets praktikplads 2018 er kåret

Traditionen tro har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd igen i år kåret årets praktikplads i forbindelse med uddelingen af Blåt Bevis på Fiskeriskolen i Thyborøn den 23. november 2018.

I år var følgende tre fartøjer indstillet, L 249 ”VESTFART”, NC 322 ”HELGOLAND” og HV 16 ”KATHARINE”

Det var ikke nogen let beslutning, da alle havde fået rigtige fine indstillinger. Men det lykkedes trods alt for rådets bestyrelse at komme frem til et resultat og finde et fartøj, hvor lærepladsen har udvist særlig stor interesse i at bidrage til, at lærlingen har fået en forståelse af, hvad et godt og sikkert arbejdsmiljø er, og hvor de faglige kompetencer er videregivet med stor vægt lagt på arbejdsmiljø og sikkerhed, som er kriterierne for at kunne blive årets læreplads.

Det havde man i 2018 ombord på ”KATHARINE”, hvor Sebastian Christensen og Frederik Schramm blandt andet havde skrevet følgende i deres indstillinger:

  • Det har uden sammenligning været det bedste og sjoveste år i mit liv. 
  • Jeg får gennemgået og skrevet under på APVèn inden afgang.
  • Første dag får jeg rundvisning og bliver spurgt ind til, hvor meget jeg ved og husker fra søsikkerhedskursus, da de går meget op i sikkerheden ombord.
  • Vi har månedlige sikkerhedsøvelser, mand over bord, brand og bådrulle. 
  • Vi må ikke losse uden hjelm heller. De ting vi gør ombord for at sikkerheden er i top gør, at jeg føler mig altid sikker.
  • Jeg har det rigtig godt med besætningen, man snakker med hinanden om tykt og tyndt og gør man det godt, er der en gulerod, hvilket jeg meget godt kan lide. 
    <