I lighed med tidligere år har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd kåret årets praktikplads.
I år var følgende fartøjer indstillet: E 349 ”CATTLEYA”, E 727 ”JETTE KRISTINE”, FN 436 ”TOVE KAJGAARD”, HM 120 ”ASTORIA” og HG 333 ”ISAFOLD”

Det er ikke nogen hemmelighed, at det også i år var svært, med så mange fine indstillinger, at vi kun skulle vælge én, men det lykkedes rådets bestyrelse at komme frem til et resultat. De har valgt et fartøj, hvor lærepladsen har udvist særlig stor interesse for at bidrage til, at lærlingen har fået en forståelse af, hvad et godt og sikkert arbejdsmiljø er, og hvor de faglige kompetencer er videregivet med stor vægt lagt på arbejdsmiljø og sikkerhed.

——————————————————————————————
Elevens udtalelser om den valgte praktikplads og dens besætning:

Som fiskerelev blev jeg taget rigtig godt imod af alle på skibet og sat grundigt ind i tingene. Jeg kom derfor hurtigt til at føle mig som en del af besætningen.
Besætningen var rigtig gode til at lære fra sig, og de satte mig ind i det hele og gav sig tid til at forklare mig tingene, hvis der var noget, jeg ikke lige forstod.
Eftersom grejet, der bruges ombord, er store og tunge, er det selvfølgelig vigtigt med sikkerheden, hvilket derfor også er sat i absolut højsæde på skibet.
På min første dag fik jeg udleveret hjelm, sikkerhedssko og redningsvest – alle ting som er påkrævet i arbejdet på dækket.
Alt i alt bliver der passet rigtig godt på besætningen, og der er ligeledes et rigtig godt sammenhold ombord.
Så derfor mener jeg at ”ISAFOLD” og dens besætningen har fortjent titlen som ”Årets praktikplads 2014”.
På den baggrund var det en enstemmig bestyrelse i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, som valgte HG 33 ”ISAFOLD” fra Hirtshals.

 

aarets_læreplads14