Fiskeriets Arbejdsmiljøråd afholder i efteråret et roadshow med titlen ”Sæt kursen – Tag vest på”, hvor vi gerne vil vise den udvikling, der er sket med oppustelige veste. Veste i dag fylder og vejer ikke meget, og det gør det derfor muligt at arbejde i dem, uden de er til besvær, samtidig med, at det giver en stor sikkerhed for at blive reddet, hvis uheldet er ude, og man falder overbord.

Konceptet er, at Fiskeriets Arbejdsmiljøråd kommer ud i den lokale fiskeriforening, hvor udstillingen stilles op mandag morgen, og der er en medarbejder fra rådet indtil middag. Udstillingen er hos foreningen fra mandag til fredag, hvor der pakkes sammen til frokost.

Der er mandag formiddag og fredag formiddag mulighed for at møde og snakke med medarbejderen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd om vestene og andre emner, der er relevante for de lokale fiskere i foreningen.

Udstillingen indeholder et bredt udvalg af de veste, der findes i dag. For de fiskere der gerne vil prøve en vest, er det muligt at låne en af de udstillede veste i en uge, så der er mulighed for at prøve den på havet, mens der arbejdes på de vilkår, som der normalt fiskes under.

Road showet starter først i august og afsluttes i december. Oplysninger om tid og sted for udstillingen kan følges på hjemmesiden www.f-a.dk.

veste

Her ses et lille udvalg af de veste, der er på udstillingen