Sådan får I en sikker start på nyt job – Anden film i rækken

Korte film og tjeklister skal sikre, at nye besætningsmedlemmer får den rigtige start, så man undgår arbejdsulykker. Fiskeriets Arbejdsmiljøråd lancerer ny kampagne, som fiskerne selv er kommet med ønsker til. 

Det kræver altid en særlig sikkerhedsindsats, når et nyt besætningsmedlem skal være en del af holdet og lære fartøjet, rutinerne og kulturen at kende.

Det sætter Fiskeriets Arbejdsmiljø nu fokus på med en række små film og det nye informationsmateriale: ‘Sikker start på nyt job.’

Den første tid er nemlig ekstra risikofyldt.

– Op mod halvdelen af alle arbejdsulykker sker inden for det første år, en ny mand er ombord. Mange af dem sker tidligt i forløbet. Derfor er det et godt sted at tage fat, siger Thomas Krakau, der er arbejdsmiljøkonsulent hos Fiskeriets Arbejdsmiljø og har været med til at lave den nye kampagne.

Materialet er skabt ud fra fiskernes egne behov og ønsker. I alt 14 forskellige fartøjer er kommet med input.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd har nu produceret anden film i rækken. Filmen handler om hvordan man rent praktisk foretager introduktion, instruktion/oplæring samt hvordan man følger op på det nye besætningsmedlems sikre opstart på sin nye hyre.

Husk du kan hente materialet og tjek-lister på www.f-a.dk

Filmen kan ses her:  https://youtu.be/6DHoQTz2-r4